Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48 godzin
EAN: 5903148623177
Wysyłka od: 17.00 PLN
Producent: bionic

Suplement diety ForMeds Olicaps Omega 3-6-9 to produkt, dostarczający organizmowi kwasów omega -3, -6, -9 w postaci innowacyjnej formy kapsułek olicpas.  Kapsułki te zawierają wyłącznie olej lniany tłoczony na zimno, żelatynę rybią oraz glicerol jako substancję utrzymującą wilgoć. Zapewnia to przejrzysty skład produktu. Pozbawiony jest on sztucznych barwników,  wypełniaczy i przeciwzbrylaczy.

Olej lniany użyty do produkcji preparatu był tłoczony na zimno, co oznacza, że potraktowano go taką temperaturą, aby zachował on swoje wszystkie cenne właściwości.  Olej lniany charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym wielonienasyconych. W jego skład wchodzi blisko 55 % kwasu ALA, co czyni go jednym z najlepszych istniejących źródeł tego kwasu i około 16 % kwasu LA. W kapsułkach olicaps obecna jest żelatyna rybia, która cechuje się lepszymi właściwościami, porównując ją z żelatynami innych zwierząt.

 

Kwasy omega-3, omega-6 i omega-9 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Organizm nie jest w stanie ich sam syntezować, dlatego konieczne jest ich przyjmowanie z pokarmem.

Kwasy omega – 3 (kwas alfa-linolenowy) ma zdolność obniżania poziomu „złego” cholesterolu (LDL) i podwyższania poziomu tego „dobrego”. Wpływają na prawidłowy rozwój mózgu, nerwów i oczu u płodów i dzieci. Kwasy dokozaheksaenowy i eikozapentaenowy również utrzymują optymalne ciśnienie krwi.

Kwasy omega – 6 (kwas linolowy) również obniżają poziom „złego” cholesterolu.

Kwasy omega – 9 (kwas oleinowy) tak jak wyżej opisane kwasy, obniżają poziom LDL. Mają korzystny wpływ na pracę serca, odpowiadają za utrzymanie jego dobrej kondycji i zdrowia.

 

Podsumowując, suplement diety ForMeds Olicaps Omega 3-6-9 to naturalny preparat, który dzięki najwyższej jakości składnikom zapewnia odpowiednie funkcjonowanie mózgu, serca i wielu układów wewnętrznych. Jego suplementacja jest niezwykle ważna, gdyż organizm sam nie jest w stanie wyprodukować niezbędnych nienasyconych kwasów.