ekologiczna quinoa czarna (komosa ryżowa) 100 %.
OPIS
Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1494 kJ/354 kcal
Tłuszcz - 6,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 57 g
w tym cukry - 4,9 g
Błonnik - 7,0 g
Białko - 14 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasiona i ziarna
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
4.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
-
Kraj pochodzenia:
Peru
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Peru
-
Masa netto (g):
250
-
Producent:
BIO PLANET - seria NIEBIESKA (ryże. kasze. ziarna)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
6.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
14.00