quinoa biała (komosa ryżowa)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1532 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 5,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 62 g, w tym cukry - 1,6 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nasiona i ziarna
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
11.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
-
Kraj pochodzenia:
Peru
-
Kraj pochodzenia składników (słownik BP):
Peru
-
Masa netto (g):
4000
-
Producent:
HORECA BIO - pozostałe
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
22.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
38.00