Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5906732624482
Wysyłka: Wysyłka gratis!
SKŁADNIKI
burak ćwikłowy (60 %), korzeń chrzanu (30 %), woda, ocet jabłkowy, cukier, sól.

OPIS
Buraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów. Ćwikłę pasteryzujemy, aby nie trzeba było dodać konserwantów.
Ćwikła jest znanym i cenionym dodatkiem do wędlin, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Osobom, które szukają świeższego spojrzenia na ćwikłę polecamy z krakersami lub chipsami.

Produkt pasteryzowany.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 252 kJ/60 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 12 g
w tym cukry: 7,1 g
Białko: 1,6 g
Sól: 1,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

Warzywa i grzyby przetworzonemarynowane, kiszone

  • BEZ GLUTENU (w składnikach): 

    BEZ GLUTENU (w składnikach)

  • Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 

    7.00

  • Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 

    90

  • Kraj pochodzenia: 

    Polska

  • Kraj pochodzenia składników (słownik BP): 

    Polska

  • Masa netto (g): 

    280

  • Producent: 

    KROKUS (przetwory owocowe i warzywne)

  • PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: 

    Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B. 26-704 Przyłęk

  • Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 

    7.00

  • WEGAŃSKI: 

    WEGAŃSKI

  • WEGETARIAŃSKI: 

    WEGETARIAŃSKI

  • Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 

    12.00